Menu
Sve o hrani
  • Proizvodnja
  • Poslovanje
  • Bezbednost
  • Održivost
  • Trendovi
  • Događaji
Sve o hrani

Istine i zablude o mikrobioti – seminar Društva za ishranu Srbije

Posted on 31.05.202531.05.2025 by Irina Maksimović

U okviru 29. susreta nutricionista, Društvo za ishranu Srbije organizuje seminar sa temom Istine i zablude o mikrobioti , koji će se održati 12. juna 2025. godine na Fakultetu veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu.

Učesnici će imati priliku da čuju predavanja o ulozi mikrobiote tokom životnih faza čoveka, u odnosu na hronične nezarazne bolesti digestivnog trakta, kod endokrinoloških poremećaja, mentalnog zdravlja, zatim o hrani sa probiotskim mikroorganizmima, o dijetnim vlaknima i polifenolima, inovativnim personalizovanim probioticima, dodacima ishrani sa probioticima, i dr.

Na skupu će govoriti profesori Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu, Tehnološko-metalurškog i Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i naučni savetnici Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Univerziteta u Beogradu. Za više informacija posetite sajt  „Društvo za ishranu Srbije“ – Drustvo nutricionista

Društvo za ishranu Srbije osnovano je 1956.g. Okuplja stručnjake iz oblasti farmacije, agronomije, biologije, biohemije, veterinarske medicine, dijetetike, ekonomije, prava, stomatologije, tehnologije, humane medicine i drugih oblasti koje su povezane sa proizvodnjom i preradom hrane, kvalitetom i bezbednošću hrane, kvalitetom ishrane i istraživanjem uticaja ishrane na zdravlje stanovništva, planiranjem ishrane zdravih i bolesnh ljudi.

KATEGORIJE

  • Bezbednost
  • Održivost
  • Poslovanje
  • Proizvodnja
  • Trendovi

NAJNOVIJE

  • 16.10.2025 Svetski dan hrane
  • 14.10.2025 Deklarisanje proizvoda bez glutena
  • 09.10.2025 Nestle sklapa globalno partnerstvo sa poljoprivrednicima
  • 01.10.2025 Metod dekonstrukcije u biserima turske kuhinje
  • 24.09.2025 Aleph Farms planira proizvodnju kultivisanog mesa u Evropi
  • 22.09.2025 EU ponovo razmatra zabranu mesnih naziva za biljne proizvode

Oglas

Portal sveohrani.rs je izvor informacija iz oblasti proizvodnje, distribucije, novih tehnologija, trendova, inovacija, zakonskih regulativa i drugih relevantnih događaja u prehrambenoj industriji našeg regiona i sveta. Između ostalog, orijentisan je ka održivim sistemima uzgajanja, pakovanja, distribucije i plasmana hrane, kao i ishrani koja podržava očuvanje zdravlja i životne sredine. Kreiran je kao odgovor na potrebu za razmenom pouzdanih informacija i umrežavanjem unutar prehrambene industrije Srbije i regiona.

Tekstovi na ovom portalu vlasništvo su sveohrani.rs i mogu se preuzeti uz dozvolu autora sa naznakom izvora.

Kontakt za tekstove i marketing:

Irina Maksimović

Tel.+38164 122 1986 Email: kontakt@sveohrani.rs

Newsletter

Ukoliko želite da budete informisani o novostima sa našeg portala putem mejla, pošaljite nam svoju e-mail adresu.

©2025 Sve o hrani | WordPress Theme by Superb Themes