Menu
Sve o hrani
  • Proizvodnja
  • Poslovanje
  • Bezbednost
  • Održivost
  • Trendovi
  • Događaji
Sve o hrani

12. Savetovanje „Hrana, ishrana i zdravlje”

Posted on 11.06.202511.06.2025 by Irina Maksimović

Otvoren je poziv za učešće na 12. Savetovanju „Hrana, ishrana i zdravlje” u organizaciji Ihis Nutricionizma. Savetovanje će biti održano 2. oktobra 2025. u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Centralne teme ovogodišnjeg skupa obuhvataju zakonodavni okvir u oblasti hrane i dodataka ishrani, kao i inovativne pristupe u očuvanju kognitivnih funkcija putem ishrane i suplemenata.

Učesnici će dobiti dragocene informacije o izmenama koje nas očekuju u pravilnicima u Srbiji i Evropskoj uniji, a koje se pre svega odnose na oko 40  izmena u Pravilniku o kvalitetu aditiva. Razmatraće se i prevazilaženje problema nastalih usled primene Pravilnika o novoj hrani. Tehnolozi razvojnog sektora prehrambene i farmaceutske industrije dobiće informacije o najnovijim trendovima o hrani i dijetetici radi poboljšanja kognitivnih funkcija. Takođe, kroz praktične primere, biće obrađeni slučajevi povlačenja dijetetskih proizvoda sa EU tržišta usled zavaravanja potrošača.

Tematski okvir ovogodišnjeg Savetovanja obuhvata pitanja u vezi sa dodacima ishrani, aktuelnim izmenama i dopunama pravilnika o aditivima, inovativnim pristupima u ishrani usmerenim na očuvanje kognitivnih funkcija, kao i razmatranje izazova u primeni propisa o novoj hrani. Poseban segment biće posvećen panel-diskusijama o deklarisanju proizvoda na domaćem i tržištu Evropske unije. 

Među predavačima su dr sci. Lea Pollak, Hrvatski zavod za javno zdravlje, vanredni prof.  dr Milka Popović, Medicinski fakultet, Institut za javno zdravlje Vojvodine, prof. dr Ivan Stanković, predsednik Stručnog saveta za procenu rizika u oblasti bezbednosti hrane, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu, prof dr Marica Rakin,  Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu, dr Vesna Pantić Palibrk  specijalista higijene, Gradski zavod za javno zdravlje. U panel diskusiji učestvovaće i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a moderator će biti dr Danica Zarić, direktorka Ihis Nutricionizma.

Seminar je namenjen tehnolozima, menadžerima i direktorima proizvodnje, razvoja, kvaliteta i marketinga, kao i svim stručnjacima koji se bave razvojem i dizajnom proizvoda, usklađivanjem i pisanjem deklaracija za prehrambene proizvode, dijetetske proizvode i suplemente. VIše informacija možete naći na sajtu www.ihis-nutricionizam.rs ili zatražiti detaljna obaveštenja putem mejla office@ihis-nutricionizam.rs

KATEGORIJE

  • Bezbednost
  • Održivost
  • Poslovanje
  • Proizvodnja
  • Trendovi

NAJNOVIJE

  • 16.10.2025 Svetski dan hrane
  • 14.10.2025 Deklarisanje proizvoda bez glutena
  • 09.10.2025 Nestle sklapa globalno partnerstvo sa poljoprivrednicima
  • 01.10.2025 Metod dekonstrukcije u biserima turske kuhinje
  • 24.09.2025 Aleph Farms planira proizvodnju kultivisanog mesa u Evropi
  • 22.09.2025 EU ponovo razmatra zabranu mesnih naziva za biljne proizvode

Oglas

Portal sveohrani.rs je izvor informacija iz oblasti proizvodnje, distribucije, novih tehnologija, trendova, inovacija, zakonskih regulativa i drugih relevantnih događaja u prehrambenoj industriji našeg regiona i sveta. Između ostalog, orijentisan je ka održivim sistemima uzgajanja, pakovanja, distribucije i plasmana hrane, kao i ishrani koja podržava očuvanje zdravlja i životne sredine. Kreiran je kao odgovor na potrebu za razmenom pouzdanih informacija i umrežavanjem unutar prehrambene industrije Srbije i regiona.

Tekstovi na ovom portalu vlasništvo su sveohrani.rs i mogu se preuzeti uz dozvolu autora sa naznakom izvora.

Kontakt za tekstove i marketing:

Irina Maksimović

Tel.+38164 122 1986 Email: kontakt@sveohrani.rs

Newsletter

Ukoliko želite da budete informisani o novostima sa našeg portala putem mejla, pošaljite nam svoju e-mail adresu.

©2025 Sve o hrani | WordPress Theme by Superb Themes